Sănătate și frumusețe – L2Frenzy

Sănătate și frumusețe – un ghid practic pentru subiecte legate de sănătate și frumusețe: dietă, slăbire, sport, recreere, nutriție.

5 lucruri neștiute despre sărut

5 lucruri neștiute despre sărut


Intim și tandru, sărutul este mai mult decât o simplă exprimare a afectivității. Ne face mai încrezători și mai sănătoși.

Dacă până acum era zgârcită când venea vorba de micile dovezi de iubire, mai gândește-te! Ar fi bine să nu lași să treacă vreo zi fără să oferi câteva sărutări celui drag. Motivele sunt grăitoare…

1. Sărutul întărește inima

Atunci când săruți pe cineva, bătăile inimii se accelerează, iar cantitatea de sânge pompată în organism crește automat. S-a dovedit că persoanele care se sarută des își stabilizează activitatea cardiovasculară, au un nivel mai mic de colesterol în Sânge și o tensiune sangvină mai apropriată de limita normală.

2. Arzi calorii

Mai mult de 30 de mușchi faciali sunt puși în mișcare în timpul unui sărut. Dacă adaugi și energia adusă de vâltoarea pasiunii… e de înțeles că sărutul (cam un minut ar fi de ajuns!) te ajută să elimini minimum 3 kcal.

Nu-ți vine să crezi cât de relaxant este efectul unui sărut? Se pare că dorințele produse în aceste momente de intimitate au un efect asemănător cu al morfinei.

3. Scapi de stres

Sărutul eliberează în organism hormonul numit oxitocină. Acesta are un efect calmant deosebit, inducând un sentiment de liniște și împlinire. Totodată, scapi de energia negativă prin diminuarea nivelului hormonilor de stres.

4. Devii încrezător

Când te sărută cel pe care-l iubești, sentimentul de împlinire care te cuprinde îți va da încredere în tine și putere să faci față cu brio activităților de peste zi.

5. Te simți bine

Buzele au o multime de terminații nervoase, iar când sunt stimulate, mesajul trimis organismului este unul de plăcere intensă. Tocmai de aceea sărutul este o etapă importantă a preludiului.

Rate this post